torsdag 26 maj 2011

Den här bloggen tackar för sig!

Hej på er... igen.

De av er som brukat hänga här tidigare, vet att det mot slutet av bloggens levnad tillstötte problem och tråkigheter. Man kan tycka att de humanistiska värderingar jag fört fram här på bloggen:

  • Ens människovärde avgörs inte av ens hudfärg, eller ens av tjockleken på ens plånbok.
  • Det borde inte spela någon roll om den man håller om när man somnar på kvällen har snopp eller snippa.
  • Lika spelregler (rättigheter och skyldigheter) skall gälla för båda könen, även om de sedan inte behöver göra samma livsval.
  • Personlig tro kan absolut vara värd respekt, men organiserad religion, med sitt maktbegär och sina moraliska fördömanden, är av ondo.

...inte skulle vara så upprörande eller provocerande. Tyvärr visade det sig ändå att vissa med andra agendor än min inte drog sig för att smutskasta och förtala inte bara mig, utan även min familj. Därför ser jag inget annat val än att ställa in den här showen. Visst, jag älskar att diskutera och debattera, och visst är det skönt att ha rätt så otroligt ofta som jag brukade ha... ;-) Trots det är det inte värt det när det drabbar min familj, och därmed får bloggen gå i graven.

Likt en fågel Fenix kommer jag sannolikt att dyka upp igen här i de grumliga vatten vi kallar Internet, men vis av erfarenheten kanske jag då väljer att hålla lite hårdare på den personliga integriteten. Vi får väl se. Tills dess, om det blir så, vill jag säga tack till alla de som diskuterat och debatterat här. Både de som uttryckt uppskattning för det jag försökt förmedla, och de som haft andra åsikter. Utan de sistnämnda hade det varit väldigt mycket mindre intressant...

Hör av er om ni vill. Jag hoppas och tror att jag stöter på flera av er i andra sammanhang, men skulle det nu inte blir så, så bon voyage - ha en trevlig livsresa!12 kommentarer:

AV sa...

Synd att ett fåtal idioter ska få förstöra så mycket. Men jag förstår att det finns vissa pris man inte kan betala, eller låta sina barn betala. Hoppas du kan finna kraft att komma tillbaka till debatten i annan skepnad.

So long

Albert sa...

Du är utan tvekan en av de vettigaste rösterna i debatten. Hoppas saker ordnar upp sig! Jag ser fram emot din återkomst.

krakel sa...

Sorgligt... Ytterst sorgligt. Då får väl jag starta en blogg istället, och du AV, en försvinner två kommer på banan ;-)

Pelle Billing sa...

Tråkigt att du stänger ner men jag förstår ditt beslut!

Jag hoppas och tror att vi får höra mer av dig i andra kanaler.

feminix sa...

Har du raderat denna utmärkta blogg? Verkligen en förlust!

Stefan W sa...

Väldigt tråkigt, men tyvärr också förståeligt.

Det finns en samling underliga individer därute, och just nu är de rätt så hårt ansatta då många inte tar deras Femi-BullShit längre... och de drar sig inte för slag under bältet i det desperata försvaret av deras "ism".

Som en återkommande läsare av bloggen hoppas jag att se mer av "Oh The Irony!" på nätet...

robjoh sa...

Tråkigt att du lämnar du har haft många vettiga inlägg.

Anonym sa...

Verkligen tråkigt att du lägger ner även om jag förstår varför. Hoppas att du fortsätter att blogga på något sätt i framtiden.
Tack för underhållande och tänkvärda texter!
/Henrik

Oh The Irony! sa...

ALLA //

Tack så mycket för de värmande orden! Det känns väldigt bra att få ert stöd och er uppmuntran.

Det är absolut min tanke och förhoppning att (så småningom) återigen göra min röst hört i etern. Kanske inte i lika hög grad som "offentlig" person, men garanterat med samma värderingar. Om jag då ser jag en ballong fylld med rasism, homofobi eller sexism, kommer jag att vässa nålen...

Tills dess: sköt om er, och lev väl. Det tänker jag göra.

Tobias sa...

Jag kan inte tillägga så mycket, utan instämmer med samtliga tidigare talare.

Jag har inte följt bloggen så väldigt aktivt, men har istället "läst ikapp" och konstaterat att vi delar alla dessa värderingar du rabblar upp. Ibland känner jag mig så ensam som ung man med dessa "ograbbiga" värderingar.

Tack, så länge!

Anonym sa...

"Om jag då ser jag en ballong fylld med rasism, homofobi eller sexism, kommer jag att vässa nålen..."

Känns som jag skulle gillat dig. Men jag kom för sent vänl Törnrosa

Oh The Irony! sa...

TOBIAS //

Tack.

TÖRNROSA //

Klart du hade gillat mig; what's not to like (förutom besserwisser-tendenserna, uppkäftigheten, bristen på respekt för "heliga kor" och ett antal andra fel och brister av varierande magnitud)...? ;-)

Tyvärr var du som du noterar lite sent ute, men vem vet; du kanske snubblar över mig på någon annan plats i etern.

Skicka en kommentar

Har du något snällt att säga, så varsågod!